Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Fridays for Future gör digital klimatstrejk i streetview

Publicerad: 19 mars 2020, 15:13

På grund av coronautbrottet tar Fridays for Future i Danmark hjälp av Eniros systerbolag Krak för att anordna digitala klimatstrejker i streetview. Strejken slutar utanför Köpenhamns klimatministerium i ett dystopiskt konstverk som visar hur Köpenhamn kan komma att se ut om klimatmålen inte nås.


Ämnen i artikeln:

Abby PriestFridays for futureEniro

Förra veckan uppmuntrade svenska klimataktivisten Greta Thunberg, som grundat den globala klimatrörelsen Fridays For Future, att unga världen över slutar med de fysiska klimatstrejkerna varje fredag och i stället engagerar sig i digitala strejker under hashtaggen #climatestrikeonline. Detta till följd av att allt fler skolor stängs ner på grund av coronaviruset samt den höga smittorisken av att människor samlas i grupp.

Fridays For Future Danmark har nu i stället flyttat sin klimatstrejk till streetview. På Eniros systerbolag Kraks digitala stadskarta får användare som loggar in på Kraks karttjänst ungdomarnas klimatmeddelande direkt i plattformen. Strejken slutar utanför Köpenhamns klimatministerium i ett dystopiskt konstverk som visar hur Köpenhamn kan komma att se ut om inte klimatmålen inte nås.

Initiativet är ett samarbete mellan Fridays For Future Köpenhamn, Krak och Abby Priest.

Ta del av initiativet här och se dystopin här.

– Krak fyller 250 år i år, men istället för att köpa tårta och ballonger ville vi försöka göra något som blickar framåt. Därför valde vi att donera vår plattform och våra streeview-kartor till Fridays For Future, säger Andreas Perneby, marknadschef Eniro & Krak, i ett pressmeddelande. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.