Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Garbergs startar skivbolag

Publicerad: 24 april 2017, 13:36

Sakarias Berger - artisten som tog initiativet att starta upp ett skivbolag med Garbergs.

Tillsammans med artisten och producenten Sakarias startar reklambyrån StereoStereo. En konkurrent till de etablerade skivbolagen där Garbergs kommunikation ska lansera artister.


Ämnen i artikeln:

ReklambranschenGarbergs

Sakarias är känd som den ena halvan i brödrarduon Lorentz & Sakarias som slog igenom i slutet av 00-talet och har sedan satsat på en karriär som soloartist. Han har arbetat med Garbergs i olika projekt och approcherade reklambyrån med ett annorlunda erbjudande för en tid sedan.... Ett skivbolag.

Garbergs jobbar inte operativt med musiken eller artisterna. Den delen står Sakarias Berger och de övriga två medarbetarna på Stereo Stereo. Men artisten sökte sig till Garbergs eftersom reklambyrån sitter på den kommunikationskompetens som krävs för att lyckas inom musikindustrin.

I helgen intervjuades Garbergs creative director Petter Ödeen om projektet av musikskribenten Jan Gradvall

– Reklam nuförtiden är så mycket mer än just traditionell reklam. Därför är vi intresserade av att starta upp andra saker", säger Petter. "Att vi plötsligt skulle rymma ett skivbolag var inget som vi hade tänkt oss, men när Sakarias kom med den här idén kändes det helt rätt sade han i intervjun.

Byråns medarbetare kommer att ta fram kampanjer åt artister, men exakt hur de andra samarbetsformerna ska se ut är inte fastlagt än. Inom ramen för den öppna filosofi som Garbergs utvecklat på senare år startade man upp retailbyrån Open Studio Garbergs i början av året.

– Musik i dag handlar mer om kommunikation än försäljning. Människorna här kan mer om hur man når ut med sin produkt än vad de stora skivbolagen gör, säger Sakarias Berger till Di Weekend.

Stereo Stereo är samägt mellan Garbergs delägare och medarbetarna på skivbolaget. Den operativa verksamheten kommer att skötas som en fristående del av byrån, medan integrationen och gemensamma lösningar är en långsiktig process.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklambranschenGarbergs

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.