söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Gigantisk Ikea-kasse påminner om möbeljättens kommande satsning i London

Publicerad: 25 augusti 2023, 11:00

Foto: Kampanjbild

Hösten 2024 öppnar Ikea sitt andra varuhus i London. Nu piggar möbeljätten upp utomhusmiljön med en 40 meter bred version av Frakta-kassen.

Ämnen i artikeln:

IkeaMother LondonUtomhusreklam

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.seNi kanske minns hur Balenciaga kopierade Ikeas blåa kassar för några år sedan och hur Acne sedan slog mynt av snackisen i form av en blixtkampanj.
Nu har Ikea tagit över sin kommande butik vid Oxford Circus i London med en gigantisk version av ett av sina mest välkända tillbehör.

Den överdimensionerade Frakta-väskan är nära 40 meter bred och 19 meter hög och täcker byggnadsställningarna runt platsen. Installationen är fäst vid ena sidan av byggnaden, på Oxford Street. Bakom idé och koncept står Mother i London.

Ikea har tagit sig tid att göra platsen till en mer hållbar butiksmiljö där gaspannorna är ersatta med mer energieffektiva luftvärmepumpar. Byggnaden på 82 000 kvadratmeter kommer att drivas med förnybar energi och inrymma showroom, saluhall och svensk delikatessbutik.

Ikeas planerar att öppna butiken först till hösten nästa år. Möbeljätten tar över Topshops-flaggskeppsbutik med sin andra enhet i den brittiska huvudstaden, den första öppnade i Hammersmith så sent som förra året.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev