Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Greta Thunberg får klimatet att slå i taket som sökord

Publicerad: 26 september 2019, 07:41

Greta Thunbergs resa till USA driver intresset för klimatfrågan. I september i år nådde sökningarna på klimatet sin högsta notering sedan skolstrejken drog igång i mars.


Antalet klimatrelaterade sökningar till klimatet nådde sin högsta punkt någonsin under mars i år. Det visar data som Magnus Bråth, grundare till sökbyrån Brath har tagit fram. Enligt statistiken är intresset som störst i Södermanlands och Stockholms län, medan användare i Västernorrlands och Jämtlands län söker minst på klimatet.

Bråth har sammanställt data från sökningar som görs på Google. Den 15 mars i år drog hennes skolstrejk igång, antalet klimatrelaterade sökningar var då det högsta sedan mätningarna påbörjades 2004.

Även i USA har Greta Thunbergs arbete gett avtryck i sökbeteendet. De enskilt snabbast ökande sökningarna relaterade till klimat i USA är: Climate Strike September 20, NYC Climate Strike, Greta Thunberg och Climate Strike.

– Det finns många åsikter om vad Greta borde göra och inte. Jag kan personligen bara konstatera att det här fungerar. Om målet är att väcka intresse för klimatet så har hon uppnått det. Datan visar det tydligt, säger Magnus Bråth i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.