Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Hackaton på byrågolvet ska förenkla livet för nyanlända

Publicerad: 11 december 2015, 15:18

Refugee Tech och Another Tomorrow anordnar det fullsatta evenemanget Hack Integration i Reform Acts lokaler i morgon. Här ska koncept genereras och prototyper av tekniska lösningar skapas för att förenkla livet i Sverige för nyanlända och underlätta etablering i samhället med hjälp av teknik.


Ämnen i artikeln:

Reform ActAnother Tomorrow

Den 13e oktober arrangerade den ideella organisationen Refugee Tech en workshop där över 40 deltagare bestående av representanter från NGO:s, kommuner, regeringskansliet, privatpersoner med djupgående kunskaper inom integration och migration samt talesmannen för Restagård, Sveriges största flyktingsanläggning deltog. Här delades samtliga deltagare in i olika grupper baserat på deras kunskapsområden och tillsammans fastslogs 40 utmaningar som hindrar nyanlända från att att etablera sig i Sverige.

Med utgångspunkt i utmaningarna som identifierades under workshopen kommer deltagarna av hackathonet att utveckla ett antal koncept och prototyper av tekniska lösningar för att hitta konkreta lösningar.

– Vi vill starta diskussioner om lösningar på de problem som vi identifierat Det finns en stor potential hos nyanlända och det ligger i Sveriges intresse att inkludera dessa i samhället. Med hjälp av tekniska lösningar kan vi bistå till en lättare etablering i samhället för nyanlända och därmed öppna upp nya dörrar inom olika områden, säger Milad Fallah från Refugee Tech i ett uttalande.

Intresset för morgondagens hackaton har varit stort och det kommer att vara fulsatt i Reform Acts lokaler i morgon. Hackatonet genomförs av Refugee Tech och nystartade byrån Another Tomorrow som båda har sitt ursprung i techvärlden. Processen kommer ledas av Another Tomorrow som är nischade mot att locka fram oväntade och kreativa lösningar på utmaningar. Detta i samarbete med kampanjbyrån Reform Act som alltså har ställt sina lokaler till förfogande under dagen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reform ActAnother Tomorrow

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.