Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Han blir Youtubes första ambassadör i Sverige

Publicerad: 5 september 2016, 12:38

Från och med i dag är Axel Palm Nordens första Youtube-ambassadör och ansvarig för Youtubes svenska community.


Ämnen i artikeln:

YoutubestjärnaAxel PalmYoutube

Axel Palm hoppade av sina juridikstudier under sista året hoppade för att satsa på en karriär som Youtuber. Med stora ambitioner sjösatte han kanalen "OKLART" som på ett år genererade över 35 000 prenumeranter samt en nominering till Guldtuben-galan i kategorin "Årets Samarbete". Axel Palm driver även byrån Paradime som på kort tid rönt uppmärksamhet kring sig på grund av sina innovativt perspektiv på branschen. I dag jobbar de bland annat med Epidemic Sound och TV4. Parallellt med detta har arbetet med YouTube som plattform samt rollen som kreatör gjort att Google fått upp ögonen för Axel.

Med start i går den 4 september är han ansvarig för det svenska YouTube-communityt och arrangerar evenemang som ska utbilda landets etablerade och aspirerande digitala stjärnor.

Programmet för YouTube-ambassadörer finns idag i 17 länder, däribland Indien, Japan, Storbritannien och Sydkorea - och nu även i Sverige.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.