Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Han ligger bakom appen som kan driva kids till vansinne

Publicerad: 25 augusti 2015, 11:32

Beep - inget för gamlingar.

Yngre kan höra den höga tonen som ilar i huvudet – men inte de äldre. Petter Rudwall på pr-byrån Wenderfalck har skapat den nya appen "Beep" som redan har blivit en succé.


Ämnen i artikeln:

AppWenderfalck

Till vardags är Petter Rudwall kreatör på pr-byrån Wenderfalck. Men vid sidan av jobbet har han tagit fram en app som han kallar "Världens första messenger-app som bara kids kan använda".

Idén är enkel – genom att trycka på telefonen spelar Beep upp en ton på 14 800 hz. Dess högfrekventa läte gör att enbart yngre ögon kan snappa upp ljudet, medan de äldre är lyckligt ovetandes.
– Ju äldre vi blir desto lägre frekvenser kan örat uppfatta. Jag tänkte att det vore kul att göra en app som bara unga kan använda med en signal som föräldrarna inte kan höra. Jag tog kontakt ljuddesignern Martin Ljungdahl Eriksson och sedan tog vi fram en prototyp, säger Petter Rudwall.

Prototypen fungerade och nu ligger Beep tillgänlig i Appstore. När sedan Wired plockade upp appen i sin spaning tog den rejäl fart. I skrivande stund har den tusentals nedladdningar enligt Petter Rudwall.
– Vi gjorde det som en kul grej vid sidan av för att se om det gick att skapa något enkelt och få spridning på det. Det lyckades vi ju med, trots att den inte bidrar med något värde utan bara ett nöje som defineras av användarna, säger han.

Från början var det tänkt att Beep skulle bli en app för kidsen. Men reaktionerna hittills har snarast varit de motsatta:
– Den är perfekt om föräldrar vill jävlas med sina barn. Det är bara koppla in i högtalarna och trycka på knappen.

Fotnot: Även äldre "kids" kan bli föremål för terror. Undertecknad (30 år) har testat appen och hörde ljudet.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AppWenderfalck

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.