onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Hans hobby – fasadprojektion

Publicerad: 3 november 2014, 12:59

Gustaf Wikström och hans verk.

Gustaf Wikström jobbar till vardags med att distribuera audio-visuella lösningar för Kavena Multimedia. Men när arbetsdagen går mot sitt slut ligger han inte på latsidan, utan jobbar med olika fasadprojektioner. Han har bland annat gjort Expressens förstasida på regeringsbyggnaden när det stod klart att Stefan Löfven skulle bilda regering.


KB

Karl-Johan Byttner


– Det är ändå mest en kul grej, säger Gustaf Wikström, som skapade företaget Fasadprojektion för cirka ett år sedan.

Han berättar att allt började med att Kavena hyrde ut utrustningen till Daniel Holmqvist för att göra en Walt Disney-projektion vid Stureplan.

– Jag tror att det var då han fick idén med Stureplansskärmarna, säger Gustaf Wikström.

Daniel Holmqvist jobbar idag på Atracta, vilka äger Stureplansskärmen och han hörde nyligen av sig med uppdrag för deras kund Hyresgästföreningen. Han gjorde bland annat en projektion med #Flerhem-kampanjen på Globen.

Nu kör han företaget Fasadprojektion – arbetet sker mest på kvällarna.

Arbetsprocessen är relativt enkel. Han får tillfälliga tillstånd av Stockholms Skönhetsråd och han har därefter utvecklat mobilteknik som gör att det att rigga fasadprojekt på runt en halvtimme, enligt Gustaf Wikström.

Han berättar att han också har haft planer på att köra en projektion på Kaknästornet, men insåg att tornet är lite för smalt.

Du både jobbar heltid och kör det här. Det låter inte som att du har problem med fritidsintressen precis?
– Jag tycker det är kul att hålla på. Fasadprojektion funkar bäst tidigt på morgonen då folk är på väg till jobbet eller när arbetsdagen är slut. Jag jobbar faktiskt även med studentflak, säger Gustaf Wikström.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev