Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Här smörar korna in i sång

Publicerad: 12 december 2014, 13:28

Fullt ös bland djuren i Bregottfabriken.

Råmanden och ackompanjemang från hagen. Det kan nu strömma ur högtalarna hemma hos den som vill. Korna i Bregottfabriken släpper nämligen en julskiva de kallar för Smöriga sånger på Spotify.


Ämnen i artikeln:

ArlaÅkestam HolstBregottfabriken

Nu är det jul igen, Stilla natt och We wish you a merry christmas finns nu i ko-stil. Det är Arlas julkampanj som reklambyrån Åkestam Holst står bakom.

– Jag har ägnat många år åt att utforska vad musik är och kan bli. Kor är i sig ganska entoniga, så det här projektet överträffade mina förväntningar, säger Håkan Lidbo, som producerat skivan, i ett pressmeddelande.

Det är alltså ljudupptagningar från en ladugård i Arla-regi som utgör grunden för skivan. Men det är inte bara råmanden som utgör musiken, utan också flugor, idisslanden, klövar, svansar och bjällror.

– Det känns roligt att nästan få göra musik av deras läten. Smöriga julsånger är Bregotts sätt att säga god jul, säger Karin Rosendahl, varumärkesansvarig för Arla Foods.

Här finns låtarna

Arbetsgrupp
Tom Hedström, projektledare
Henrik Sjödin, planner
Andreas Ullenius, cd
Andreas Ekelund, ad
Felicia Jensen, copy
Lotta Person/Torbjörn Krantz, originalare
Katarina Johansson, produktionsledare
Håkan Lidbo, musikproducent
Lasse Kärkkainen, fotograf

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.