Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Helga Baagøe: ”Ett gräsligt misstag”

Publicerad: 14 oktober 2015, 11:08

Helga Baagøe är första gästen i Sveriges Kommunikatörers podcast.

Sveriges Kommunikatörer lanserar en podcast där kommunikationsdirektörerna öppnar upp sig rejält. I första avsnittet berättar Helga Baagøe om sina största misstag i karriären.


Ämnen i artikeln:

Sveriges KommunikatörerHelga Baagøe

Helga Baagøe har en lång mediekarriär bakom sig – nu senast som kommunikationsdirektör på SJ som hon lämnade i februari. Hon har ännu inget nytt på gång. Baagøe berättar bland annat om ett misstag hon gjorde som presschef på Posten under sent 90-tal. ”Ett galet exempel” säger hon i nya podcasten Mina Misstag.

Lennart Grabe skulle bli ny koncernchef efter Ulf Dahlsten och det skulle annonseras ut. Vi var ju taggade till tusen. Vi hade förberett minutiöst och lärt honom allt från omsättning till färgen på frimärkena. Allt som skulle ske innan releasen kom ut var militäriskt, säger hon och fortsätter:

– Min kommunikationsdirektör – jag var då presschef - satt med Lennart Grabe i ledningsmöte när jag inser att jag har tryckt på knappen för att skicka ut releasen innan Lennart Grabe var godkänd av styrelsen. Det var helt gräsligt. Det här var i slutet på 90-talet och hade aldrig funkat idag, med dagens sociala medier.

Helga Baagøe berättar även om en personlig tragedi i podden som har påverkat henne som ledare.

Mina Misstag kommer att sända ett avsnitt i månaden fram till februari, varav decemberavsnittet sker live. Klara gäster är hittills Roger Strandahl, kommunikationschef på Eon, och Charlotta Wikström, tidigare marknadschef på Com Hem och kommunikationsdirektör på Mannheimer ska medverka. Max Landergård, som även driver Kommunikationspodden, är programvärd.

Podcasten Mina Misstag släpps imorgon på webben, iTunes och Google Play.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.