Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Hipstersponsring i den engelska fotbollen

Publicerad: 2 oktober 2013, 13:10

Romain Vincelot i matchprogrammet

Foto: Svenskafans.com

Supportrar och företag kan sponsra sina favoritspelare i Orients matchkläder och få exponering i matchprogrammet. Två fans tog det ett steg längre – de sponsrar mittfältaren Romain Vincelots skägg.


Att enskilda supportrar kan sponsra sina favoritsspelares matchkläder är vardagsmat i den engelska fotbollen. Mot sponsorarvoden exponeras supportrarnas namn i matchprogrammet.

Lee Swallow och Sam Walsh är inte bara supportrar till Orient. De har också fallit för tidens tecken och hakat på skäggtrenden. Nu tar duon fansponsring till en ny nivå och betalar för den franske mittfältaren Romain Vincelots ansiktsbehåring. Det skriver Svenska Fans.

Vad som händer i slutet av säsongen blir en gåta. Normalt ges sponsorn de kläder eller skor man har betalat pengar för. Vad ska Vincelot Romain ge Lee Swallow och Sam Walsh.

Så sent som i förra veckan rapporterade Resumé om hur Kalla Kulor, som  första svenska företag satsade på skäggtavlor. Under Bokmässan använde de reklamkonceptet för att få genomlsag för boken "Skäggboken – Stil, identitet, gemenskap" av Eric Thorsson, Axel Naver och Anders Bergstedt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.