Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Höjer volymen för att stoppa sexualbrott på sommarens festivaler

Publicerad: 15 maj 2017, 13:16

Nackademin lyfter problemen med sexuella övergrepp på festivaler.

Nackademins studenter lanserar kampanjen #jaghöjervolymen för att belysa problematiken med normalisering av sexualbrott och övergrepp inför sommarens festivaler.


Ämnen i artikeln:

NackademinSociala medierSexuellt våldKampanj

Medierapportering från förra sommarens musikfestivaler präglades av anmälningar kring våldtäkter och sexuella trakasserier. Nackademins kampanj syftar till att se till att problematiken inte normaliseras och stöds av bland annat artisten Maxida Märak och programledarna Daniel Paris, Ola Lustig och Carin Da Silva.

– Sexualbrott sker på festivaler och runt om i samhället. Många utsatta vågar inte berätta eller anmäla övergrepp – ofta på grund av normalisering och en osäkerhet kring var gränsen går för vad som räknas som brottsligt. Men om ingen berättar, om ingen anmäler – förflyttas gränsen ytterligare och normaliseringen fortsätter. Detta vill vi sätta stopp för, säger studenterna Andrea Gasiun och Linda Sundberg som är två av de 36 studenter som ligger bakom kampanjen.

Genom kampanjen #jaghöjervolymen vill Nackademins marknadskommunikatörsstudenter visa att, oavsett grad, är övergrepp aldrig något som ska accepteras. Målet är att bidra till att Sveriges alla sommarfestivaler blir en tryggare plats där alla kan umgås tillsammans utan att vara oroliga eller rädda.

Kampanjen går live den 15 maj och pågår i två veckor. 36 studenter från Nackademins utbildning Marknadskommunikatör inom Sociala medier har under en månads tid jobbat i olika arbetsgrupper och tagit fram #jaghöjervolymen, som tar avstamp från kampanjsidan jaghojervolymen.se och kommer att spridas i sociala kanaler och genom influencers samt via radio och affischering.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.