Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Hon startar nytt contentbolag med sin gamla arbetsgivare

Publicerad: 25 januari 2018, 10:28

Tilde Franzén.

Foto: Henrik Sundgren

Tilde Franzén arbetar som producent på produktionsbolaget Giants & Toys. Nu startar hon NewNew – med fokus på att skapa content.


Ämnen i artikeln:

ContentbyråerGiants & ToysProduktionsbolag

Giants & Toys är framför allt inriktade på att skapa reklamfilm. Nystartade NewNew lägger istället fokus på kostnadseffektiva contentproduktioner, framför allt för digitala kanaler.
– Vi är långt ifrån först på bollen att producera content men ambitionen är att bli bäst. Det som särskiljer oss ifrån många av dagens aktörer är att vi är ett renodlat contentproduktionsbolag, säger grundaren Tilde Franzén som kommer från rollen som procuent på just Giants & Toys.

Hon menar att skalbarheten gör det möjligt att producera allt från mindre casefilmer till stora branded content tv-produktioner.
– Exempelvis jobbar vi regilöst. Det innebär inte att vi inte har regissörer i våra produktioner utan snarare att vi inte är låsta till x eller y. I en visuell produktion lutar vi oss mot en riktigt duktig DOP/fotograf istället för mot en regissör och så vidare. På så vis skapar vi en större frihet att lägga pengarna där de syns mest.

NewNew jobbar redan med produktioner för Arla och Bosch.

Fredrik Thambert

Dela artikeln: