Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Husqvarna ger ut vinylskiva med ljudet av motorsågar

Publicerad: 26 augusti 2019, 07:43

Husqvarna firar 60 år av motorsågstillverkning med att släppa en vinylskiva inspelad i de småländska skogarna. På skivan kan man lyssna på ljudet från tolv utvalda motorsågar, från den första som kom 1959 – till årets nyhet.


Husqvarna har utvecklat och producerat produkter för professionella trädgårds- och skogsarbetare i sex decennier. Nu vill varumärket skapa ett mervärde till de mest lojala fansen och gav sig därför ut i skogen i Aneby utanför Huskvarna, ett stenkast från fabriken där motorsågarna har tillverkats sedan 1959. Här spelade de in ett annorlunda album. En tidsmaskin som låter lyssnaren göra en resa från 1959 till 2019.

Under inspelningen har varje motorsåg genomgått alla de typiska arbetsuppgifter som ingår i jobbet: avverkning, kvistning och kapning. Alla som vill ha ett exemplar av skivan ska man hålla ögonen på Husqvarnas Facebooksida eller Instagramkontot @husqvarnasverige, där skivan kommer att tävlas ut under hösten. Skivan kommer också ligga ute på Soundcloud.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.