Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

IFK Göteborg bryter med Prioritet Finans

Publicerad: 16 januari 2015, 12:30

Nu söker IFK ny sponsor.

Prioritet Finans har varit IFK Göteborgs huvudsponsor i fyra år. Nu bryts kontraktet med omedelbar verkan. Parterna kunde inte enas om villkoren.


Ämnen i artikeln:

IFK GöteborgPrioritet Finans

År 2011 tog Prioritet Finans över stjärnsponsorskapet av IFK Göteborg efter deras mångåriga samarbete med ICA. Sedan dess har deras logotyp prytt matchtröjorna. Men nu skiljs parterna åt efter strandade förhandlingar.

– Jag är ledsen och omtumlad. Vi kunde inte matcha vad IFK Göteborg begärde för att vi skulle kunna fortsätta vara stjärnsponsor, säger Nils Wiberg, vd och huvudägare, Prioritet Finans till Sportbladet.  

Enligt tidningens uppgifter har avtalet varit värt sju miljoner kronor per år för den allsvenska klubben, som nu är på jakt efter en ny partner.  

– Vi har förhandlat under en tid utan att nå en överenskommelse. Vi tackar därför Prioritet Finans för de här åren och önskar dem lycka till med sin fortsatta verksamhet, säger klubbdirektör Martin Kurzwelly till klubbens hemsida.  

Prioritet Finans har tidigare varit under Uppdrag Gransknings lupp för misstankar om att deras verksamhet underlättar för pengatvätt.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.