Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Ikea erbjuder vigslar på nätet

Publicerad: 8 april 2015, 14:44

I dag lanserar Ikea sajten Bröllop online där svenskar kan gifta sig i vackra miljöer – på nätet. Tjänsten är framtagen med tanke på giftassugna människor bosatta utomlands, men också för de som har släkt och vänner långt borta. Bakom sajten står Åkestam Holst.


Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstIkea

Vigseln blir bindande om man följer Skatteverkets regler och om vigselförrättare, brudpar och två vittnen befinner sig på samma fysiska plats. Som par kan man välja mellan fyra vigselmiljöer och fyra festmiljöer där gäster kan samlas och följa bröllopet i realtid via videolänk.

– På Ikea vill vi att alla ska kunna fira kärleken till sin partner tillsammans med släkt och vänner, även de som befinner sig långt borta. Med vår sajt kan man ställa till med bröllop i en fantastisk miljö utan att det behöver kosta allt för mycket, säger Maria Granath, kommunikationsansvarig på Ikea Sverige i ett pressmeddelande.

Tjänsten går även att använda utan att ha ett juridiskt bindande bröllop, till exempel om ett par vill förnya sina äktenskapsförord. Sajten kan också fungera som inspiration för den kommande festsäsongen.

– Med Bröllop online vill vi inspirera till nya sätt att gifta sig men också ge idéer till andra stora och små fester, säger Maria Granath, kommunikationsansvarig Ikea Sverige i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstIkea

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.