tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Inte ens Yngwie Malmsteen kan förstöra Sandviks 3d-printade gitarr

Publicerad: 9 april 2019, 08:58

Den svenska gitarrvirtuosen Yngwie Malmsteen dyker upp i Forsman & Bodenfors globala kampanj för Sandvik som ska visa på slitstyrkan och hållbarheten i det svenska stålet.

Ämnen i artikeln:

B2BForsman & BodenforsSandvik

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


En okrossbar gitarr, ett globalt industriföretag och en geniförklarad rockhjälte. När Sandvik ska dramatisera ingenjörskonsten plockade Forsman & Bodenfors in Yngwie Malmsteen för att låta honom försöka smasha sönder en gitarr som är helt och hållet tillverkad i metall. Vilket för tankarna till hur Forsman & Bodenfors tog b2b-reklam till en ny nivå för snart sex år sedan genom att använda Jean-Claude Van Damme för Volvo Trucks i "Epic Split".

I filmen ser vi Yngwie Malmsteen spela gitarr inför en exalterad åskådarmassa på en rockklubb i Miami, för att sedan göra sitt bästa för att förstöra gitarren.

Sandvik, en industrijätte byggd av innovationer tillverkade den stryktåliga gitarren för att visa precisionen, svårighetsgraden och hållbarheten i sin tillverkning.

– Vi tillverkar inte våra produkter för konsumenten så folk förstår kanske inte hur mycket våra metoder ligger i framkant. Genom att tillverka en smash-säker gitarr för en krävande musiker som Malsteen sätter vi ljus på vad vi tillför industrins komplexa utmaningar, säger Klas Forsström, President of Sandvik Machining Solutions i en kommentar.

Yngwie Malmsteen har av Time Magazine utsetts till en av de tio största att bemästra el-gitarren. Han är känd för sina virtuosa framträdanden, men också för att i ilska slå sönder gitarrer.

– Gitarren är ett monster. Sandvik visar klass här. De gör grovjobbet, de gör sina timmar och det kan jag relatera till. Resultatet är fantastiskt. Jag gav verkligen allt jag hade. Men den var omöjlig att krossa, säger Malsteen.

I samband med kampanjen teamade Sandviks ingenjörer upp med gitarr-designern Andy Holt på Drewman Guitars. Gitarrkroppen är framtagen genom en 3D-skrivare. I filmen nedan kan ni se tillverkningsprocessen där laserstrålar användes för att sätta designen i lager tunnare än mänskligt hår.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev