Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

IRM: Nästa år blir det fest

Publicerad: 28 maj 2015, 12:17

IRM spår all time high 2016.

Foto: Colourbox.

2016 kommer reklammarknaden att slå rekord med en omsättning på över 33 miljarder kronor. Det spår IRM i sin nya prognos.


Ämnen i artikeln:

ReklammarknadenMadeleine ThorIRM

Under 2014 ökade reklaminveseringarna med 1,5 procent till 31,9 miljarder kronor, enligt IRM. I den nya prognosen spår de en tillväxt på 1,6 procent jämfört med i fjol vilket är en smärre uppskruvning av tidigare förväntningar. Bland annat lyfter de fram den snabba tillväxten för sökordsannonsering som en förklaring.

För första gången presenterar också IRM sin spådom över 2016. Enligt prognosen kommer investeringarna att växa med ytterligare 1,8 procent nästa år, vilket i så fall skulle innebära ett all time high för reklammarknaden i Sverige.

– År 2008 omsatte reklammarknaden 32,8 miljarder kronor och efter krisen 2009 så har reklammarknaden inte orkat upp till dessa nivåer igen. 2016 kan bli året då vi äntligen slår det rekordet, kommenterar IRM:s vd Madeleine Thor.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.