Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Jacob Mühlrad frontar Chimis kampanj – komponerar symfoni

Publicerad: 29 april 2020, 11:18

Kompositören Jacob Mühlrad har skrivit musik till en kampanj för glasögonmärket Chimi. Verket har fått namnet ”The Chimi Symphony”.


Kampanjen är fotat i arkitekten och skulptören Xavier Corbrerós hem Labyrinten i Barcelona.

– I och med att jag extremt sällan gör musik till reklam så kändes det väldigt kul att prova på något nytt, och fint att jag också fick så fria tyglar i mitt arbete. Jag inspirerades av bilden av hur ljus filtreras ur UV-glas, och hur detta kan porträtteras genom stråkar. En stråke skapar en ton genom att det uppstår friktion mellan stråken och strängen, lite på samma sätt som en UV-stråle bryts genom linsen. Det var min utgångspunkt i min inspiration till verket, säger Jacob Mühlrad i ett pressmeddelande.

Jacob Mühlrad har tidigare fått sina verk framförda i bland annar Carnegie Hall i New York och National Portrait Gallery i London. Under 2019 kom hans senaste stora verk Time ut sambeställdes av fyra av världens främsta körer. I år är han aktuell med pianoalbumet Tröstrapporter och tonsätter Alex Schulmans teatermonolog för Dramaten med samma namn. .

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News