Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Johaug kan förlora miljoner av sponsorn om hon fälls för doping

Publicerad: 21 oktober 2016, 13:32

Therese Johaug

Foto: Tadeusz Mieczyński

Therese Johaugs får otaliga miljoner kronor om året för att använda Fischers skidor. Blir hon fälld går hon lottlös. Nu har skidmärket stoppat en reklamfilm där hon medverkar.


Ämnen i artikeln:

SponsringTherese Johaug

Skidåkaren Therese Johaug har stängts av i åtminstone två månader efter att ha testat positivt i ett dopingtest. Efter att hon tagit del av svaren från testet hörde hon själv av sig till storsponsorn Fischer för att berätta om nyheten, skriver norska VG.

Som en av de största inom sporten har Therese Johaug har ett guldkantat avtal med den österrikiska skidtillverkaren.

Enligt den norska tidningen vill inte Fischers racingchef Gerhard Urain uttala sig om hur mycket pengar det rör sig om, men enligt VG får Johaug "många miljoner" per år för att använda sig av Fischers produkter.

– Under mer än tio år har det utvecklats till något som är mycket mer än en affärsrelation. Hon är en av våra superstjärnor. Att hon har testat positivt för doping är en chock för oss, säger Urain till tidningen.

Om Therese Johaug döms för doping kommer det också att innebära stora ekonomiska konsekvenser för henne. En klausul i kontraktet gör att Fischer kan bryta kontrakten på dagen ifall hon döms för doping.

En annan norsk skidåkare som har avtal med Fischer är Martin Johnsrud-Sundby som precis har avtjänat sin två månader långa avstängning efter att ha använt sig av en astmamedicin. Skidmärket har också stoppat en reklamfilm med de båda åkarna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SponsringTherese Johaug

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.