Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

John Cleese gör comeback som Basil Fawltly – i reklamfilm

Publicerad: 5 januari 2016, 11:30

När John Cleese väljer att gå tillbaka till sin klassiska karaktär Basil Fawlty för första gången på 37 år är det i en reklamfilm för Specsavers.


Ämnen i artikeln:

SpecsaversReklamfilm

Basil Fawlty var huvudrollsinnehavare Fawlty Towers, eller Pang i bygget som serien hette i Sverige, under 1970-talet. 1979 gick det sista avsnittet och många repriser har hunnit rulla sedan dess, men det är alltså först nu som John Cleese väljer att återanvända den excentriske hotellägaren.

Inte så konstigt kanske. Att John Cleese är i behov av pengar har många rubriker avslöjat de senaste åren sedan han tvingats betala tillbaka 90 miljoner kronor till sin exhustru. De senaste åren har John Cleese figurerat i ett flertalet reklamfilmer.  

I reklamfilmen för Specsavers, som går upp på den brittiske marknaden, har komikern och skådespelaren själv hjälpt till med manusarbetet. Filmen har tydliga referenser till en minnesvärd scen från Fawlty Towers.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SpecsaversReklamfilm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.