Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Kampanjar med Nyheter24 mot hatet på nätet

Publicerad: 2 oktober 2015, 14:19

MySafetys vd Carl Johan Thorsell delar ut nytt pris.

MySafety hjälper människor som drabbas av näthat. Nu går de ut i kampanjen #mernätkärlek tillsammans med Nyheter24.


Ämnen i artikeln:

NäthatNyheter24MySafety

Förra året lyfte Nyheter24 Statens Medieråds kampanj ”No Hate Speech Movement”. I år gör de en större satsning tillsammans med sponsorn MySafety Försäkringar.

Den fjärde november har de utsett till "No hate-dagen". Med start på måndag och fram till dess kommer de att belysa näthatsproblematiken ur olika perspektiv, men också lyfta fram de goda exemplen. Vid kampanjens final ska Nyheter 24 och MySafety att dela ut det nyinstiftade priset "Årets nätängel", som går till en person, organisation eller företag som på ett aktivt sätt förhindrat eller minskat näthat.

– MySafety Försäkringar är mycket engagerade i frågan om näthat och tycker att Nyheter24s arbete med No Hate var lysande förra året. Vi är glada över att kunna få vara en del av initiativet i år och vill med priset "Årets Nätängel", sätta fokus på alla dem som jobbar aktivt för att minska hat och hot på nätet, säger vd:n Carl Johan Thorsell i en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

NäthatNyheter24MySafety

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.