Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Kattis Ahlström gör podd om svenskhet

Publicerad: 26 januari 2017, 07:34

Kattis Ahlström och Philip O'Connor.

Foto: Pressbild

Hur kommer det sig att svenskarna fikar så mycket? Det är en av frågorna som diskuteras i nya podden ”Swedishness” med målet att ge människor runt om i världen en fördjupad bild av vårt land.


Ämnen i artikeln:

Svenska institutetPoddarKattis AhlströmNice OnePodcastSverigebilden

Nu lanseras Sveriges första podcast om svenskhet av Svenska institutet i samarbete med Nice One. Podden ska upplysa världens invånare om hur det är att leva i Sverige, med våra sociala system, beteenden och så vidare.

Programledare för ”Swedishness” är Bris tidigare generalsekreterare Kattis Ahlström och irländska journalisten Philip O’Connor, som bott i Sverige i 18 år. Tillsammans kommer de att intervjua både svenska och utländska experter.

Swedishness är på engelska och släpps till en början i sju avsnitt, som handlar om allt från föräldraledighet till digital teknik och ”den svenska folksjälen”.

– Poddformatet är optimalt för att förmedla en utförlig och nyanserad bild av Sverige som både engagerar, informerar och roar. Vi vill lyfta fram Sverige som modernt och öppet, ett individualistiskt samhälle med ett mänskligt ansikte, säger Emma Randecker, projektledare på SI, i en kommentar.

Alex Råberg, digital strateg på Nice One, säger:

– Vi tror att poddmediets lättillgänglighet är som klippt och skuret för att berätta för en internationell publik vad Sverige och svenskhet faktiskt är.

Här kan du lyssna på de första avsnitten.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.