Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

KIT gör minidokumentär om matchfixning för Svenska Spel

Publicerad: 9 januari 2019, 11:13

Svenska Fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand är en av de medverkande i minidokumentären.

KIT Creative Studio har fått uppdraget av Svenska Spel att producera en minidokumentär-serie för sociala medier för att belysa problematiken kring matchfixning


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelKIT

Under våren 2017 fick termen matchfixning ett genombrott i det svenska medvetandet. Då fick det allsvenska toppmötet mellan AIK och IFK Göteborg ställas in efter misstänkt matchfixning. Med filmer för sociala medier vill Svenska Spel nu både informera om problematiken och gräva djupare i vad man kan göra – både som spelbolag och som allmänhet – för att mota bort matchfixning från sporten.

Bakom idé och koncept står Sofia Stenseth och Keyvan Haghighi på KIT Creative Studio.

– Uppdraget för Svenska Spel är Native advertising när det fungerar som allra bäst: vi skapar ett innehåll som engagerar och berättar en historia som intresserar tittarna på sociala medier, säger Sofia Stenseth, Head of Creative Production på KIT Creative Studio i en kommentar.

Dokumentärserien består av tre delar och bland de medverkande märks Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, kriminalkommissarie Fredrik Gårdare, Djurgårdens Jonas Olsson samt elitdomaren Mohammed Al-Hakim.

– Vi har valt att avhandla matchfixning ur flera perspektiv: de utsatta, de som arbetar med frågan, utövaren och hur den nya spellagen kan komma att påverka idrotten i det långa perspektivet. För att närma oss ämnet har vi valt att konstruera filmerna runt sju olika aktörer. Samtliga med olika ingångar och erfarenheter av matchfixning, säger Keyvan Haghighi, Concept Director på KIT Creative Studio i en kommentar.

I samband med omregleringen av spelmarknaden trappas konkurrensen upp för statliga Svenska Spel som i sin marknadsföringsstrategi kommer att ta ett tydligare grepp om sitt varumärke. Ett sätt att etablera bilden av bolaget som en seriös aktör är att öka kunskapen kring matchfixning. Svenska Spel bevakar alla speltransaktioner och har en nära kontakt med både idrotten och rättsväsendet.

– Vi uppmanar fler spelbolag att ansluta sig i kampen mot matchfixning, till exempel genom att sanera sitt spelutbud. Svenska Spel är en av svensk idrotts största sponsorer och vi kommer aldrig att ge upp kampen mot matchfixning, säger Fredrik Wastenson, vd och affärsområdeschef för Svenska Spel Sport & Casino i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelKIT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.