Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Klassiskt varumärke till salu på Blocket

Publicerad: 10 mars 2014, 09:18

Nu har alla 70-talsnostalgiker chansen att förvärva en riktig klassiker. Hamburgerkedjan Clock säljer sitt varumärke — på Blocket.


Ämnen i artikeln:

Burger KingMcDonald's

Hamburgerkedjan Clock väcker nostalgiska känslor bland de flesta svenska hamburgerälskare. Tillsammans med Big Burger (sedermera Burger King) och McDonalds stod kejdan för en hamburgar-boom i landet på 70- och 80-talen.

Och nu är alltså det klassiska varumärket till salu — på Blocket. Och budgivare som inte vill betala mer än 250 000 kronor göre sig icke besvär.

Från början hette kedjan Carrols, men bytte namn till Clock när statliga Sara-restaurangerna tog över verksamheten i början av 70-talet. Sedan köptes kedjan loss och börsnoterades, för att så småningom få ekonomiska probelm under mitten av 90-talet.

Clock sålde sina restauranger till McDonalds och Burger King och satsade på att sälja såser och jobbar med produktutveckling i snabbmatssegmentet.

Företaget gick i konkurs för en månad sedan.

– Med tanke på vad det i dagsläget skulle kosta att uppnå samma igenkänningsfaktor som Clock trots allt har, finns det läge för ett riktigt klipp, säger Clocks ägare Thomas Jensen i ett pressmeddelande.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Burger KingMcDonald's

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.