fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Körde på efter Kringlangate: Drar in 85 000 i månaden från lyssnarna

Publicerad: 15 december 2016, 13:58

Martin Soneby

Foto: Foto /AMK

Avsnittet med Kristoffer ”Kringlan” Svensson gjorde att ”Alla mina kamrater” hamnade i blåsväder. Nu är Martin Soneby och ”AMK Morgon” den som drar in mest intäkter på lyssnarbidrag av alla svenska poddar.

Ämnen i artikeln:

Kringlan SvenssonMartin SonebyPodcastAlla mina kamrater

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Den var i november förra året som AMK Morgon hade bjudit in en berusad Kristoffer "Kringlan" Svensson att medverka i ett avsnitt. Komikerkollegan "skämtade" om att mörda och våldta Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg utan att resten av panelen (Nisse Hallberg, Fritte Fritzson och Martin Soneby, samt komikern Simon Svensson) ingrep. Efterspelet blev så klart värst för "Kringlan", men även "Alla mina kamrater" fick ta konsekvenserna.

Kort efter incidenten tog Åhléns avstånd från humorkollektivet och kampanjen "Folkets Filing" som de tidigare genomfört. En vecka senare upplöstes gruppen och Martin Soneby körde i stället vidare under namnet "AMK Morgon".

Mediepodden med Olle Lidbom och Emanuel Karlsten har kartlagt alla svenska poddar som får bidrag av sina lyssnare via tjänsten Patreon i det senaste avsnitt. AMK Morgon drar in över 84 000 kr i månaden,

Topplista nedan:

1. AMK - 85427 kr/mån
2. Februaripodden – 12100 kr/avsnitt
3. Aron Flam Dekonstruktiv kritik – 5800 kr/avsnitt
4. Dellamonde 15125 kr/mån
5. En arg blatte talar – 14474 kr/mån

(Källa; Mediepodden)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev