Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Kristoffer Triumf poddar med kvinna som levt i utsatthet

Publicerad: 8 mars 2018, 09:15

I dag, 8 mars släpper Kristoffer Triumf ett Värvet-avsnitt där han samtalar med Katja som sedan tonåren levt ett liv i utsatthet. I dag har har hon varit drogfri i tio år. Podden görs i samarbete med Stockholms Stadsmission.


Ämnen i artikeln:

Kristoffer TriumfVärvet

På internationella kvinnodagen den 8 mars firar Klaragården 25 år med att ha öppet hus. Samma dag släpper alltså Kristoffer Triumf i sin podcast Värvet ett avsnitt där han samtalar med Katja, tidigare hemlös och missbrukare som numera arbetar på Klaragården – Stockholms Stadsmissions dagcenter för kvinnor som lever i hemlöshet där hon tidigare var en frekvent gäst.

Stockholms Stadsmission och Värvets Kristoffer Triumf fick kontakt under senhösten 2017 och diskuterade då ett eventuellt samarbete kring livsberättelser av kvinnor på Klaragården. Verksamheten har öppet sju dagar i vecka. Hit söker sig kvinnor för vila, värme, mat, möjlighet att tvätta sig, men också för möjligheten att genom ombud få hjälp med kontakter med vård och myndigheter.

– Jag har länge blivit ombedd att intervjua "vanliga människor" i min podcast. Nu gör jag det – Katja är en vanlig människa, men med ett tyvärr inte så ovanligt förflutet. Hennes historia är skakande, men 100 procent verklig, säger Kristoffer Triumf i en kommentar.

Katjas historia handlar i mångt och mycket om att aldrig ge upp. I samtalet berättar hon  nyckeln i hennes liv var att bli sedd – eftersom hon inte fick den bekräftelsen som barn – varken av familjen eller av lärarna i skolan. Något som präglade henne som vuxen.

– Det finns många fler berättelser där ute. Det här är min. Jag vill dela med mig av den. För vi ska inte blunda. Vi måste bli bättre på att se, vara lyhörda och hjälpa människor – var hon eller han än befinner sig i livet, säger Katja i en kommentar.

Marika Hjelm Siegwald, kommunikations- och insamlingschef för Stockholms Stadsmission säger i en kommentar:

– Vi blev självklart glada över att Kristoffer Triumf ville samarbeta med oss och göra en podcast med Katja. Katjas berättelse är både smärtsam och hoppfull – den vittnar om att hon tagit sig ur ett beroende och att hon också tagit sig vidare i livet. Katja beskriver också hur avgörande det är att känna sig sedd "att det alltid finns en berättelse bakom varje människa", och att aldrig ge upp.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kristoffer TriumfVärvet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.