Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Kronans Apotek vill öka sexlusten med hjälp av mobilen

Publicerad: 4 juli 2017, 08:05

I sin intimkampanj lanserar Kronans Apotek Lustgeneratorn och Lustnoveller, två digitala lösningar som minskar tröskeln till sex med hjälp av mobilen.


Ämnen i artikeln:

Perfect FoolsMobilKronans Apotek

Endast 44 procent uppger att de är helt nöjda med sitt sexliv, det visar RFSU:s undersökning Kådiskollen.  Nöjdheten kring sexlivet har också blivit sämre sedan den första undersökningen gjordes 2010 . Som största orsaker anges att man inte ligger tillräckligt ofta, att man saknar en partner eller saknar spänning i sexet.

Samtidigt förekommer studier som visar att skärmtid är en bidragande faktor till att vi inte känner oss uppskattade och upplever oss bortprioriterade i våra relationer. I denna kontext lanserar Kronans Apotek två nya intimprodukter: Lustgeneratorn och Lustnoveller. Två digitala verktyg som med hjälp av nya innovativa lösningar uppmanar till lust och sex. Bakom initiativet står kommunikationsbyrån Perfect Fools.

– Lustgeneratorn och Lustnovellerna är till för de som vill testa något nytt med sin partner, addera spänning eller bara tycker att man får ligga för sällan. De gör dessutom mobiltelefonen, som så ofta anklagas för att komma i vägen för intimiteten och närhet, istället till verktyget för både sensualism och åtrå. Det är vår senaste intimprodukt helt enkelt, säger Anna Skarph, apotekare och chef för affärsutveckling på Kronans Apotek i ett pressmeddelande.

Kampanjen och de nya digitala intimprodukterna är framtagna av Kronans Apoteks kommunikationsbyrå Perfect Fools i samarbete med RFSU och ska lyfta sex och intimitet. Kopplingen till apotekskedjan är att sex är viktigt för hälsan och bidrar till välmående. Lösningarna ska "göra mobilen till hjälten istället för lustdödaren".

I Lustgeneratorn får användande par växelvisa intima uppdrag att utföra på varandra via Facebook Messenger och med Lustnovellerna ska användarna komma fysiskt nära varandra genom att lyssna på parallella historier i varsin hörlur.

– Vårt övergripande koncept Ära alla dina sidor handlar om välmående genom alla sidor av livet, även lust och intimitet. Sex är inte bara skönt utan har också en rad positiva hälsoeffekter: det är bra för hjärtat, minskar stress och ångest, har en positiv inverkan på immunförsvaret, fördjupar din relation och gör att du sover bättre, säger Anna Skarph i en kommentar.

Kampanjen rullar under sommaren och kommer främst att synas i Kronans butiker, sociala medier och via RadioPlay. Både Lustgeneratorn och Lustnovellerna är helt kostnadsfria.

– Lustgeneratorn och Lustnovellerna är lösningen på två problem som många upplever, för lite sex och mobilen som störmoment i relationen. Däremot är steget till att faktiskt köpa en intimprodukt från hyllan ibland stort, då kan man börja här, med mobilen som hjälpmedel. Ett ypperligt exempel hur vi som partner till Kronans Apotek har kommit närmare varandra i vår relation och inte bara gör reklam, utan är med och affärs- och produktutvecklar deras apotekserbjudande, säger Klas Lusth executive creative director på Perfect Fools i en kommentar.

Om Lustgeneratorn
Lustgeneratorn är en digital kostnadsfri tjänst som ger dig och din partner lustfyllda uppdrag. Uppdragen skickas till er växelvis via Facebook Messenger. Du och din partner kommer att få ett nytt uppdrag var tredje dag, varannan gång får du uppdraget, och varannan gång får din partner uppdraget. Allt du behöver göra för att starta Lustgeneratorn är att registrera dig på kronansapotek.se/lustgeneratorn och sedan bjuda in din partner. Då får han eller hon ett meddelande till sin inbox i Facebook Messenger. Din partner accepterar inbjudan genom att klicka på länken och sedan är det bara att följa instruktionerna. Lustgeneratorn är privat och syns bara i din privata inkorg på Facebook Messenger.

Om Lustnovellerna
Lustnovellerna består av tre lustfyllda och erotiska noveller om intima möten mellan människor framtagna av tre olika författare. Den första novellen handlar om Tess och Gertrud, den andra om ett oväntat möte mellan Max mamma och Isabelles pappa och den tredje om Abel och Belek. Lustnovellerna är skrivna och inspelade från två perspektiv som spelas upp i varsin hörlur för att du ska kunna dela upplevelsen med din partner. Lyssna därför med in-ear hörlurar, så att inte din version av historien stör din partners eller vice versa. Vill man går det givetvis att lyssna med bara en hörlur.

Lustgeneratorn finns tillgänglig på: kronansapotek.se/lustgeneratorn och
Lustnovellerna finns på: RadioPlay och kronansapotek.se/lustgeneratorn/#lustnoveller

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.