Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Kyssvideon viral reklamsuccé för klädföretag

Publicerad: 12 mars 2014, 09:02

Filmen som visas en miljon gånger i timmen

Filmen "First Kiss" av filmaren Tatia Pilieva har blivit en osannolik viralsuccé på Youtube. Och en makalös marknadsföringsframgång för klädföretaget Wren Studio.


Ämnen i artikeln:

Youtube

I går uppmärksammade Resumé filmaren Tatia Pilievas film där tjugo personer som träffas för första gången ska kyssas. "First Kiss" har blivit en fantastisk viralsuccé på Youtube och har i skrivande stund visats 22,5 miljoner gånger på mindre än två dygn.

Under vissa tider har den haft närmare en miljon visningar i timmen.

Det hela är en viralkampanj för det amerikanska klädföretaget Wren Studio och är en del av marknadsföringen för deras vårkollektion.

Filmens äkthet har ifrågasatts men såväl Tatiana Pilieva som Wren Studio försäkrar att paren som kysser varandra inte har träffast tidigare. En närmare studie av vilka som deltar i filmen visar däremot att det handlar om skådespelare, modeller, designers och musiker.

Bland modellerna hittar vi Natalia Bonifacci, Ingrid Schram och Langley Fox (dotter till skådespelaren Mariel Hemingway) och bland skådespelarna Karim Saleh, Matthew Carey, Jill Larson, Corby Griesenbeck, Elisabetta Tedla, Luke Cook och Marianna Palka. Inga A-listare men dock väl etablerade inom sina respktive områden.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.