Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medieval

Läxpodden ska utbilda unga entreprenörer

Publicerad: 25 Februari 2015, 08:44

Foto: Pressbild

Ung Företagsamhets (UF) nya podcast är en utbildningspodd som riktar sig till elever som ska starta UF-företag.


Ämnen i artikeln:

Sandra BeijerCamilla Björkman

Podcasten har fått namnet Läxpodden, och tanken är att den ska bli en del av kursmaterialet som används för att starta och driva UF-företag. Podden behandlar bland annat ämnen som entreprenörskap och affärsledning, och innovatörer och entreprenörer kommer att bjudas in. Bloggaren Sandra Beijer, affärsmannen Ulf Spendrup och journalisten Camilla Björkman är några av gästerna när podden har premiär på iTunes Podcaster i början av mars.

Läxpodden produceras tillsammans med kommunikationsbyrån Association. Association är en ny Stockholmsbaserad byrå som inriktar sig på digitala lösningar, content marketing, pr och sponsring. Johan Söderlund, redaktionell projektledare på Association, kommenterar samarbetet i ett pressmeddelande.

– Vi på Association är mycket stolta över att ha deltagit i projektet tillsammans med Ung Företagsamhet. UF positionerar sig bland de mest innovativa inom utbildning genom att utnyttja poddmediet. Med poddradio träffar UF också rätt i den unga målgruppen. Podden tar upp ämnen som affärsidéer, nätverkande, sälj, vikten av affärsplan och mål. Den är intressant för alla som driver företag eller vill utveckla sitt entreprenörskap.

Cecilia Nykvist är vd för Ung Företagsamhet. Hon förklarar att formatet är ett försök att nå fler elever.

– Vi är mycket nöjda med vår nya poddserie där Association varit med i hela processen från ax till limpa. Programmen är ett komplement och en fördjupning av UF-utbildningen, det är också ett sätt för oss att nå våra elever med olika lärstilar.

Läxpodden finns tillgänglig redan i dag via Ung Företagsamhets webbplats.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.