Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

LG: Så hamnade vår annons hos Nyheter Idag

Publicerad: 29 november 2016, 10:08

LG:s annons hos Nyheter Idag förra veckan.

Foto: Skärmdump

Förra veckan hade LG en stor annons på sajten Nyheter Idag, som uppges ha täta band till Sverigedemokraterna. Men det hela rörde sig om ett misstag, enligt en talesperson för bolaget.


Ämnen i artikeln:

ProgrammaticMedievalLG Electronics

Nyheter Idag kallar sig för "oberoende nyhetssajt i tabloidform" som vilar på "libertariansk grund". Men en stor del av artiklarna handlar om frågor kopplade till migration och brottslighet, eller har hetsande vinklar mot etablerade medier. Sajtens ansikte utåt och den som producerar innehållet är Chang Frick, en person som enligt KIT:s granskning har starka kopplingar till Sverigedemokraterna och som helt saknar deklarerade inkomster.

I torsdags förra veckan körde elektronikmärket LG en stor take-over på sajten för att marknadsföra deras senaste tv-apparat. Resumé blev uppmärksammade på tilltaget och hörde därför av sig till bolaget med frågor om varför de valde att exponera sig hos Nyheter Idag. Svaret kommer från LG:s pr-byrå H+K Strategies:

"Som många andra företag använder LG sig av programmatic advertising packages – i kombination med en lista över oönskade sajter som ska blockeras – men här har listan uppenbarligen inte varit tillräckligt heltäckande, vilket lett till ett misstag i var vår annonskampanj visades" skriver de i ett uttalande.

När LG blev varse om var deras kampanj syntes agerade de direkt, hävdar de.
"Så fort vi blev medvetna om misstaget kontaktade LG sin mediabyrå som stoppade annonseringen på Nyheter Idags webbsajt samma dag efter bara 39 exponeringar. LG kommer nu att uppdatera sina rutiner och processer för att noggrant kontrollera alla framtida kampanjer".

Varför ansåg LG det olämpligt att synas på Nyheter Idag?
"Vår policy för programmatic-annonsering är att primärt fokusera på sajter inom lifestyle samt hem och hushåll, och att undvika sajter med tydlig politisk profil."

LG:s mediebyrå är Havas i Danmark.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.