Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Libero och Volontaire tar fram wearables till gravida par

Publicerad: 4 mars 2015, 10:59

Armbandsparet gör att partnern kan bli mer aktiv under graviditeten

Just nu utvecklar Libero ett armbandspar för blivande föräldrar i samarbete med kommunikationsbyrån Volontaire. Målet med innovationen är att partnern ska få möjlighet att bli mer delaktig under graviditeten.


Ämnen i artikeln:

VolontaireLibero

BabyBuzz är en prototyp till världens första armbandspar för gravida och lanseringen av den kommersiella produkten är planerad till slutet av 2015. Med innovationen kan den blivande mamman trycka på sitt armband när hon känner att barnet sparkar i magen vilket skickar en vibrationssignal till partnerns armband.

– Libero har en lång tradition av att hjälpa småbarnsföräldrar med kunskap. Att hjälpa blivande föräldrar med hjälp av ny teknologi är ett naturligt nästa steg. Vi vet från diskussioner bland Liberos egna kunder i Liberoklubben att det är svårt att göra båda parter delaktiga i graviditeten. Det här är ett sätt för Libero att visa att de faktiskt lyssnar, säger Eva Nilsson projektledare på Volontaire i ett pressmeddelande.

Armbandet ger partnern en möjlighet att bli mer delaktig under graviditeten. Enligt forskning ökar partnerns relation till barnet i magen känslomässigt vid ultraljudet. BabyBuzz ska göra det lättare att uppnå samma effekt i vardagen.

– En graviditet angår båda föräldrarna lika mycket, men anknytningen fungerar annorlunda för den som inte bär på barnet. Vi hoppas att BabyBuzz kan bli en liten hjälp i det stora jobbet att vara tillräckligt nära varandra under graviditeten, säger Camilla Svensson, ansvarig uppdragsgivare på Libero i en kommentar.

Vid sidan av att göra det lättare för mamman att dela känslan av graviditeten ska BabyBuzz också uppmuntra partnern att prata om sitt blivande föräldraskap.

– Armbandet gör graviditeten synlig även för den som inte bär barnet. Det blir ett enkelt sätt att visa för omgivningen att man ska bli förälder, kommenterar Elisabet Fischer, copywriter på Volontaire.

Just nu testas den första prototypen på ett antal föräldrar, bland annat via Liberoklubben. Parallellt kommer utvecklingen av den färdiga produkten att ta fart.  För att minska komponenternas storlek behöver produkten massproduceras – den tidiga prototypen är följaktligen väsentligt större än vad den kommersiella produkten kommer att bli.

Projektet har utvecklats tillsammans med STOPP, Team Tony, Birger&Blom och People People. En dokumentärfilm om projektet skildrar hur tre blivande föräldrapar provar prototypen. Utvecklingsprocessen av den färdiga, designade produkten kommer att gå att följa på kampanjsajten.

Se dokumentären nedan:

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

VolontaireLibero

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.