Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Libero släpper röstassistent – ska stärka dialogen med blivande föräldrar

Publicerad: 18 juni 2019, 12:27

För att stötta blivande mammor och pappor lanserar Libero en röstapp. En digital assistent som från start ger tillgång en graviditetskalender. Fler funktioner kommer att rullas ut i takt med att tjänsten utvecklas.


Ämnen i artikeln:

VolontaireRöstLibero

Under 2010-talet har Libero byggt en stor del av sin kommunikation kring dialogen mellan föräldrar och barn. 2015 tog Volontaire fram det uppmärksammade digitala armbandsparet BabyBuzz som kunde göra pappor mer aktiva under graviditeten.

När man nu blir ett av de varumärken som utvecklar ett erbjudande för voice handlar det också om att vara där föräldrarna finns.

– Det finns en uppsjö av information att läsa som förälder och på senare år har även antalet podcasts ökat drastiskt. För oss på Libero är dialogen viktig och vi ser stora möjligheter med en interaktiv röstassistent. I takt med att tjänsten utvecklas kan vi också vänta oss fler funktioner som gör föräldraskapet både smidigare och roligare, säger Henrik Ekelund, projektansvarig för Liberos kundklubb på Essity i en kommentar.

Liberos röstassistent finns tillgänglig via Google Home och via Google Assistent i smartphones och genom ett enkelt "Ok Google, Prata med Libero" kan blivande föräldrar i nuläget få reda på:

● Vilken vecka de är i och hur långt kvar det är till beräknad förlossning.

● Få skräddarsydd information om mammans kropp och barnets utveckling i magen.

● Tips och råd på vägen under graviditeten för både den som bär barnet och partner.

Fler funktioner kommer att utvecklas tillsammans med designbyrån Doberman som bland annat kommer att utgå från data samlad ur Liberos kundklubb* och i dialog med medlemmarna direkt i röstassistenten.

– Vi vet från vår kundklubb att vissa upplever graviditeten som en ensam period, det gäller både partnern och den som bär på barnet. Partners kan ha svårt att visa och känna delaktighet när mycket kretsar kring den som bär barnet. Samtidigt kan den som bär barnet känna att partnern backar och intar en mer avvaktande roll. Genom röstassistenten hoppas vi bidra till att skaffar information kring graviditet och föräldraskap tillsammans, säger Henrik Ekelund.

*Liberoklubben har omkring 83 procent av alla blivande föräldrar och föräldrar till barn under två år i Sverige som medlemmar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

VolontaireRöstLibero

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.