Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Little Jinder ångrar H&M-kampanjen

Publicerad: 12 oktober 2016, 07:43

Little Jinder ångrade sin medverkan i H&M:s kampanj ”Ladylike så fort kampanjen gick upp. Det skriver artisten i ett inlägg på Instagram.


Ämnen i artikeln:

Little JinderReklamkampanjInstagramH&M

Resumé rapporterade i förra veckan om hur Little Jinder hakade på kritiken mot H&M efter att serietecknaren Liv Strömquist publicerat ett inlägg på Instagram med en Aftonbladet-artikel från i våras om hur fackligt aktiva kvinnor och gravida sparkats från klädkedjans fabriker i Kambodja.

Artisten skrev bland annat i sin kommentar att hon får "dålig smak i munnen" av att ha tagit emot pengar från H&M men att det "drygar ut kassan" och att hon behövde pengarna.

Dagen innan hade Little Jinder själv publicerat ett sponsrat Instagram-inlägg där hon hyllar H&M:s senaste kampanj "Ladylike".

I ett längre Instagram-inlägg förklarar nu artisten bakgrunden till attacken mot H&M. Hon är självkritisk till beslutet att medverka i kampanjen:

"Vill bara klargöra en sak ang H&M och ladylike-kampanjen. Många frågar vad som hände. Förstår att ni är snabba på att avfärda det som klantigt. Men det var väl ändå ett rätt mänskligt misstag. Jag hade dålig magkänsla inför kampanjen från början men körde över den och viftade bort den med "vaddå d e väl ett bra syfte ändå" och typ jobbade vidare med annat. Men så fort kampanjen drog igång ångrade jag mig och kände att jag inte kunde stå för den. Så när kritiken trillade in höll jag med en del som gick emot kampanjen av olika anledningar, för jag sympatiserar med det och inte mitt slarviga beslut och sa det rakt ut ist för att gå runt och plågas av det i tystnad. Feminism börjar inifrån och jag tycker inte man ska använda sig av det som säljknep för att folk ska konsumera mer kläder sydda av bl.a. kvinnor som jobbar under vidriga arbetsförhållanden som typ får sparken om dom engagerar sig fackligt."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.