Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Ljudboken som du måste gå för att lyssna på

Publicerad: 13 april 2018, 09:08

Bokförlaget Daidalos skapar en nytänkande lösning för konsumtion av boken "Wanderlust".


Ämnen i artikeln:

DaidalosNord DDB

Det lilla förlaget Daidalos har de senaste åren skapat flera finurliga kampanjer tillsammans med Nord DDB. Nu har det återigen blivit dags för ett innovativt boksläpp. Det handlar om Rebecca Solnits Wanderlust: att gå till fots, vilket är en bok som handlar just om vandringens positiva effekter på psyket och kreativiteten.

Passande nog har de tagit fram en lösning som innebär att du måste gå till fots för att kunna lyssna på den. Det hela bygger på en app som är kopplad till telefons stegräknare och GPS. Om du slutar röra dig upphör uppläsningen av ljudboken. Det går heller inte att röra sig för fort, till exempel genom att cykla eller åka bil. För att lyssna ut hela boken behöver du gå ungefär fyra mil.

–Appen Wanderlust är inte bara en helt ny typ av ljudbok som kombinerar lyssnande med fysisk aktivitet, utan även ett sätt att få fler att uppleva bokens budskap samtidigt som man praktiserar det, kommenterar Pelle Sjödén som är bokförläggare på Daidalos.

Appen kostar 30 kronor och går att ladda hem till både Iphone och Android.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

DaidalosNord DDB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.