Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Lokas nya giv: Startar basketklubb tillsammans med Ison & Fille

Publicerad: 18 maj 2016, 14:43

Ison & Fille stöttar baskethjältar.

Rapduon teamar upp med Loka och Svenska Basketförbundet för att stötta utsatta områden genom basket.


Ämnen i artikeln:

HolyLoka

Det nystartade projektet kallas "Loka Heroes" och går ut på att bidra med förutsättningar där de tidigare saknades. Det kan handla om att starta en basketklubb i ett område där det saknas eller att skapa möjligheter för nyanlända svenskar att ta första stegen in samhället med hjälp av basket.

Initiativtagare är dryckesvarumärket Loka och Svenska Basketbollförbundet i samarbete med hiphop-artiserna Ison & Fille. De är båda uppvuxna söder om Stockholm och delar kärleken till basket.
– Vi träffades som unga när vi spelade basket i JKS Bredäng. Vi tycker basket är en av världens bästa sporter och vill göra det möjligt för fler att börja spela, säger de i ett pressmeddelande.

Loka Heroes väljer ut personer och projekt att sponsra genom en jury bestående av Spendrups vd Fredrik Spendrup, Lena Wallin-Kantzy, Generalsekreterare Svenska Basketbollförbundet, Anna Lidström, Marknadschef LOKA, samt Ison & Fille. Första att utses till "hero" är Jonas Morin, välkänd basketprofil i Huddinge Basket, vars idé är att ge 100 kids möjlighet att börja spela basket i Vårby.
– Basket är kanske Sveriges mest jämställda och integrerade sport och gör skillnad på riktigt inom dessa områden. Men, där behovet för basket är som störst är ofta där resurserna saknas som mest och det är där som vi kommer in i bilden, kommenterar Fredrik Spendrups.

Se filmen om projektet nedan.

Byrå: Håkanson United
Web: Holy
Projektledare SBBF: Mats Elsnitz

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

HolyLoka

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.