Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Löwengrips siffror ifrågasätts

Publicerad: 27 april 2018, 09:15

Isabella Löwengrip hävdade att hon har 1,5 miljoner unika besökare på sin blogg – en siffra som visat sig vara rejält uppblåst.


Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripBloggare

I en interjvu med techsajten Breakit berättade Isabella Löwengrip att hon har "1,5 miljoner unika följare i veckan på bloggen och 426.000 på Instagram". Det skulle innebära att hennes blogg hade fler besökare än flera av Sveriges största nyhetssajter.


Men stämmer det verkligen? Nej, enligt Camilla Gervide på Bloggbevakning.se. I ett inlägg ifågasätter hon kraftigt stjäninfluencerns redogörelse av storleken på sin publik. Hon har fått reda på siffror som visar att Isabella Löwengrip i själva verket har omkring 260 000 unika besökare i veckan.

"Detta är uppgifter som jag fått ta del av och som slutligen bekräftats av United Influencer. Isabella Löwengrip säger alltså att hennes blogg har 1,25 miljoner fler besökare än vad den faktiska statistiken visar, statistik som United Influencers uppdaterar varje kvartal" skriver Camilla Gervide.

Så hur ligger det till egentligen? Isabella Löwengrip backar från påståendet om unika besökare till bloggen. Men hon står fast vid att hon når 1,5 miljoner människor varje vecka – om man lägger ihop alla plattformar hon finns på.
– Den officiella siffran som vi går ut med är att jag når ut till 1,5 miljoner följare på alla mina kanaler, men bloggen har extremt olika trafik hela tiden, det beror på hur mycket publicitet jag har fått, säger hon till Breakit.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripBloggare

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.