Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Medieval - gammal lastbil

Publicerad: 11 mars 2013, 11:24

Alltfler markägare längs med vägarna sätter upp gamla släpvagnar, lastbilar och trailers för att erbjuda reklamplats på sin egen mark och tjäna sig en extra hacka. Byggnadsinspektörer och stadsbyggnadschefer ser dock inte med blida ögon på initiativet.


Ämnen i artikeln:

RapportSVT

Österåkers byggnadsinspektör Hans Lindström säger till Rapport att det är  kommunens och byggnadsnämndens uppgift att se till att var och en och  följer bygglovsreglerna, vilket i regel gäller för sådana här  aktiviteter.

Han förklarar också att ett problem är att besluten kring bygglovskrav i regel överklagas i sådana här fall,  vilket är en process som  många gånger kan dra ut på tiden:
– Det går ju  till överprövande myndigheter som Länsstyrelsen och Förvaltningsrätten.  Så det kan ta ett till två år, säger Hans Lindström.

Då Rapport pratar med en markägare som vill vara anonym ger han inte mycket för kravet på bygglov:
–  Jag kan inte fatta att man måste ha bygglov på något som det är hjul  på. Om du åker med en cykel och har reklam på den så behöver du ju inget  bygglov för det, säger han till Rapport.

Sigtunas Stadsbyggnadschef Anna Karin Bergvall menar också att det är ett billigt sätt att arrangera reklam eftersom bärarna står på hjul:
– Det  är ju lätt att byta plats som man har fått ett beslut att här får man  inte vara, säger hon.

På Rapport-reporterns fråga om man ändå inte kan  förstå att folk vill tjäna pengar på sin egen mark blir svaret:
–Det ser  skräpigt ut. Det ser ut som något som man har dragit fram på åkrarna i  det öppna landskapet som inte hör hemma där, säger Anna Karin Bergvall,

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

RapportSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.