söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Momentum gör dokumentär reklamfilm för Libero

Publicerad: 18 oktober 2017, 07:01

Kommunikationsbyrån Momentum Sverige står bakom Liberos nya film "Välkommen" som visar föräldrar som får möta sina nyfödda barn för första gången.

Ämnen i artikeln:

MomentumLiberoDokumentär

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Det unika bildmaterial vid förlossningen är fångat av bildkonstnären och regissören Martina Hoogland Ivanow och det hela ackompanjeras av diktläsning. Kampanjen syftar till att lyfta fram att Libero är ett svenskt varumärke och vilka fördelar det har.

Alla bilder som används i kampanjen är, likaså filmen, är autentiska. Bilderna som används i print och butiksmaterial är funna på Instagram via olika hashtags och samtliga föräldrar har kontaktats och de har givit sitt godkännande att medverka.

– För Välkommen-filmen sökte vi gravida föräldrar som ville vara med i vår film. Vi valde ett dokumentärt anslag och jobbade tillsammans med bildkonstnären Martina Hoogland Ivanow. När det sedan var dags för förlossning så anslöt ett av våra team för att dokumentera. Istället för att använda en traditionell "voice over" i filmen läses en dikt som välkomnar alla bebisar och pekar på deras möjligheter att välja sin egen väg i livet säger Markus Näslund, creative director på Momentum Sverige i ett pressmeddelande.

Filmen "Välkommen" är en del i kampanjen "Libero Born in Sweden" där Libero vill lyfta fram det positiva med sitt svenska arv, alltifrån produktutveckling och produktion till socialt ansvar och värderingar.

– Vi är jättestolta över den här kampanjen och inte minst filmen. Libero har sedan lång tid hämtat kunskap från barnmorskor och föräldrar för att kunna skapa så bra blöjor som möjligt. Våra blöjor är ofta de första ett nyfött barn får bära på svenska förlossningsavdelningar. Eftersom även Libero föddes i Sverige känns det därför naturligt att gestalta det genom att välkomna små nya individer till livet, säger Camilla Svensson, marketing manager på Libero i en kommentar.

Kampanjen, Libero Born in Sweden, startade den 1 oktober.  Kampanjen pågår året ut och har skapats i samarbete med produktionsbolaget B-Reel Films och den erkända bildkonstnären och regissören Martina Hoogland Ivanow.

Arbetsgrupp
Libero Born in Sweden: Momentum Sverige Produktionsbolag/B-Reel Films Markus Näslund, creative director Sofia Ferguson, producent Annsofie Antoncic, AD Rikard Åström, producent Daniel Wallin, copywriter Martina Hoogland Ivanow, bildkonstnär och regissör Anna Säwemark, copywriter Lukas Eisenhauere, fotograf Stina Ekhammar Moberg, AD-ass Adam Nilsson, fotograf Anders Collin, projektledare Jeanette Åberg, produktionsledare För ytterligare information, kontakta: Anders Collin, vd och projektledare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev