Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Non Smoking-kampanj når ungdomar i Minecraft

Publicerad: 3 mars 2014, 12:10

Rädslokliniken i Minecraft.

Minecraftspelare kan från och med i dag prata med psykolog och besöka en rädsloklinik. Det är pr-byrån Deportivos senaste kampanj med Non Smoking Generation. Tilltaget ska få ungdomar att inte vara rädda för att stå emot grupptrycket.


Ämnen i artikeln:

DeportivoMinecraft

Efter en mängd antirökkampanjer med syfte att skrämma, började Deportivo tillsammans med Non Smoking Generation fundera kring varför man börjar röka. Det säger Mattias Ronge på Deportivo, som varit ansvarig strateg för kampanjen.  

– Eftersom alla nu vet att rökning ger lungcancer tänkte vi att det inte gör så stor skillnad att skrämmas ytterligare.

På uppdrag av Deportivo och Non Smoking Generation genomfördes en Novus-undersökning där det visade sig att mycket handlar om rädsla för att passa in. Ungefär 60 procent av ungdomarna känner rädsla för något i sin skolmiljö och lika många tror att rädsla kan vara en drivkraft för att börja röka.

– Om vi kan få ungdomarna att prata om sina rädslor med föräldrar och lärare där de befinner sig så kommer färre börja röka. Då blev Minecraft ett spännande kommunikativt anslag som passar målgruppen, säger Mattias Ronge.  

Under kampanjen kommer Non Smoking Generations psykolog, Oskar Henrikson, prata om rädslor på Minecraft och Kik.  

– Han kommer att prata i rädslokliniken i spelet, men eftersom konversationen är öppen där kan den som vill prata privat göra det via Kik istället, säger Mattias Ronge.

Psykologen kommer att finnas tillgänglig i spelet under eftermiddagarna i två veckor framåt.  

– Vår förhoppning är att skapa samtal om rädslor och rökning som går långt utanför Minecrafts gränser och når alla ungdomar i Sverige, såväl tjejer som killar. Det här ser vi som en konversationsstartare, säger Mattias Ronge.  

Förutom honom är arbetsgruppen Ann-Therese Enarsson, styrelseordförande, Marcus Lindgren, verksamhetsansvarig och Sofia Söderberg, kommunikations- och insamlingsansvarig.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

DeportivoMinecraft

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.