Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Northug vägrar lämna sponsorn Coop – stoppas från världscupen

Publicerad: 14 september 2015, 13:08

Petter Northug gör reklam för konkurrenten till norska skidlandslagets sponsor och förbundet kräver att han bryter. Men förhandlingarna har brakat samman och nu tyder allt på att skidhjälten missar världscupen.


Ämnen i artikeln:

SponsringPetter NorthugCoop

Petter Northug är Norges största idrottsman med två OS-guld och tretton VM-guld. Under förra året ställdes kravet att han inte fick visa sig med sin privata sponsor Coop från och med skidsäsongens slut till nästa säsongstart i slutet på våren, skriver den norska tidningen Adresseavisen.

Tonen skärptes under våren 2014 vilket var drygt ett år efter att Northug skrivit på avtalet med Coop som är huvudkonkurrent till skidlandslagets sponsor Spar. Petter Northug beskrev då kraven som "orimliga" och vägrade skriva på avtalet. Förra säsongen fick den norska skidstjärnan representera landslaget genom att Petter Northug skrev på ett avtal om att inte ta några uppdrag från sin sponsor Coop under skidsäsongen.  

När förbundet försökte med samma metod fick det hela ett dramatiskt slut – tidsgränsen för avtalet har passerat och Petter Northug har ännu inte skrivit under. Enligt tidningen Adresseavisen tyder detta på att han kommer att missa världscupen i vinter.

"Northug utestängs troligen från världscupen", skriver adressa.no.

Enligt både Dagbladet och VG har Petter Northu gvelat att tävla med sin sponsor Coop under perioder under vintern när världscupen har uppehåll och på så sätt exponera sin privata sponsor ytterligare. Något som skidförbundet inte gått med på. Petter Northugs manager Are Sørum Langås säger till norska nyhetsbyrån NTB att de kommer att "lämna en redogörelse" de närmaste dagarna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SponsringPetter NorthugCoop

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.