Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Nu är Snapchat större än Twitter i Sverige

Publicerad: 13 oktober 2016, 07:37

Raketartad tillväxt för meddelandetjänsten. Men journalisternas- och politikernas favoritkanal tappar användare.


Ämnen i artikeln:

Svenskarna och InternetTwitterLinkedinInstagramFacebookSnapchat

Nu har ett urval av siffror från den stora undersökningen Svenskarna och Internet 2016 släppts. Den bekräftar något som många redan haft på känn: Snapchat är nu en större kanal i Sverige än Twitter.

Efter att ha ökat sedan mätstarten 2011 minskar nu användningen av Twitter; från 22 procent förra året till 18 procent 2016, vilket är en tillbakagång till samma nivå som 2013.

Snapchat går i motsatt riktning: användandet ökar från 21 till 25 procent av svenskarna, och allra högst är användningen bland tonårsstjejer.
– 92 procent av gymnasietjejerna använder Snapchat varje dag. Det är den högsta dagliga användningen av en tjänst som vi någonsin uppmätt, säger Pamela Davidsson, statistikansvarig på IIS, i en kommentar.

Facebook är alltjämt den dominerade sociala mediet i Sverige och fortsätter dessutom att växa. Störst andel användare finns i gruppen 16-25 år där 94 procent använder Facebook. Den enda grupp där användandet minskar är bland ungdomar under 16 år.

I dag är det 77 procent av alla internetanvändare som någon gång använder sociala medier och 58 procent som gör det varje dag. De som använder sociala medier gör det i genomsnitt 7,1 timmar per vecka vilket är en ökning med 40 minuter sedan förra året och nästan 50 procent under de senaste tre åren.

Så många använder de olika sociala nätverken 2016:

Facebook – 71 procent
Instagram – 44 procent
Linkedin – 26 procent
Snapchat – 25 procent
Twitter – 18 procent
Kik – 10 procent
Reddit – 8 procent

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.