Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Nu kan du raka dig – med öl

Publicerad: 2 november 2015, 09:46

Carlsberg är numer också ett skönhetsvarumärke.

Carlsberg tror sig ha knäckt gåtan om mirakelrecept i skönhetsprodukter. Den viktiga ingrediensen är, föga förvånande, öl. Efter att tidigare ha släppt både shampo och balsam kör de nu ut ett raklödder lagom till movember.


Ämnen i artikeln:

CarlsbergCP+B Scandinavia

Resumé har tidigare skrivit om Carlsbergs innovativa kommunikation. BeerBeauty heter Carlsbergs skönhetsserie som nu får sällskap i skönhetshyllan av rakgel, after-shave och mustaschcréme.

– Den förra lanseringen byggde väldigt mycket på att öl innehåller B-vitamin från jäst och andra bra ämnen för hud och hår. Den här gången har vi tittat lite närmare på humlens egenskaper och det visar sig att den har antibakteriella egenskaper och innehåller riktigt väldoftande aromer – perfekt för rakning, säger Gustav Johansson, kreatör på CP+B Scandinavia, i ett pressmeddelande.

Produkterna innehåller, liksom tidigare, äkta Carlsberg-öl.

– Carlsberg har alltid donerat pengar till forskning och kultur, så därför kändes det naturligt att teama upp med Movember för den här lanseringen, säger Gustav Johansson.

Intäkterna av försäljningen går till Movember-kampanjen för mäns hälsa.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

CarlsbergCP+B Scandinavia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.