Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Ny bok sätter ord på känlsor

Publicerad: 15 december 2016, 09:41

Boken "Ord Inuti".

Foto: Gustav Broström

"Ord Inuti" är ett bidrag till det svenska språket med 150 nya ord för känslor. Bakom initiativet står organisationen Mind.


Ämnen i artikeln:

MindTBWA

Syftet med "Ord Inuti" är att skapa fler nyanser i det svenska språkets känsloregister. Bakom boken står den ideella föreningen Mind som arbetar för psykisk hälsa och driver verksamheten "Självmordslinjen". Den uppbyggd som ett lexikon och innehåller 150 ord från A till Ö som beskriver känslor som tidigare saknat ett eget ord.

Byrån som har skapat konceptet är TBWA Stockholm. Sara Edström har gjort formgivningen.
– Många som mår dåligt har svårt att prata om det. Kanske för att man inte vet vad man ska säga, eller för att man tänker att ingen kommer förstå. Men samma känslor finns i oss alla. Förhoppningsvis blir boken en knuff i rätt riktning för den som behöver mod att berätta, säger Anna Boberg, copywriter på TBWA Stockholm, i en kommentar.

Boken började säljas den 28 november – men redan samma dag var den begränsade upplagan på 1000 exemplar slutsåld. Därför trycks just nu en ny upplaga som blir tillgänglig den 19 december på Minds hemsida och på Adlibris.

Några exempel på ord i boken:
Balanstrött. Känslan av tristess över att allting bara rullar på. Att livet enbart verkar bestå av rutiner.
Relationstung. Känslan av att en relation drar ner dig och gör dig till en sämre version av dig själv.
Möjlighetsroad. Känslan av att vara öppen för att vad som helst kan hända.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MindTBWA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News