Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Ölmärke lanserar världens dyraste chips

Publicerad: 11 oktober 2016, 08:38

Chipsen håller inte samma nivå som ölen. Det hävdar S:t Eriks Bryggeri som nu har tagit fram ytterst exklusiva tilltugg.


Ämnen i artikeln:

Abby Priest

Goliatmusseron, tryffeltång och India Pale Ale-vört. Det är några av smakerna i S:t Eriks nya chips. Priset? 499 kronor – för fem chips. Det ger ett kilopris på 100.000 kronor.

Ett begränsat antal om 100 askar säljs från och med i dag via en tillfällig webbutik. Intäkterna går till välgörande ändamål.
– S:t Eriks Bryggeri är ett av Sveriges ledande mikrobryggerier och vi brinner för hantverket bakom vår öl. Samtidigt har vi känt att det har saknats ett tilltugg av samma dignitet att servera till den. Ett förstklassigt öl förtjänar ett förstklassigt tilltugg och därför har vi storsatsat på att ta fram världens mest exklusiva potatischips. Vi är otroligt stolta över att kunna presentera ett så krispigt resultat, säger Marcus Friari, brand manager S:t Eriks Bryggeri på Galatea, i ett pressmeddelande.

Den limiterade upplagan med chips har tagits fram av Pi Le, kock i Svenska Kocklandslaget. Byrån som ligger bakom är Abby Priest.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Abby Priest

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.