måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Onlineyoga ska ge bättre integration – kampanjen sprids globalt

Publicerad: 4 juli 2017, 08:59

En femtedel av människor på flykt lider av PTSD eller depression. För att hjälpa nyanlända i Sverige att bearbeta sina trauman har reklambyrån Milk tagit fram kampanjen "Inner Peace" för onlineyogaplattformen Yogobe.

Ämnen i artikeln:

MigrationMilkFlyktingar

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Inner Peace samlar 20 digitala yogaklasser speciellt framtagna av yogalärare och en forskare från Lunds Universitet. Syftet är att bearbeta depression i svenska flyktingläger.

Yogobe har varit kund hos Milk sedan lanseringen för fyra år sedan. Inner Peace är den största kampanjen som Yogobe gjort. Arbetet med att låta yogainstruktören Anna Gordh Humlesjö och Sean Perrin, psykologiprofessor vid Lunds Universitet, tillsammans skapa specialutformade yogaklasser för människor som upplevt krig har pågått under en längre tid.

Kampanjen har lanserats i samband med Internationella fyktingdagen och Internationella yogadagen via onlinefilmer, dr och material som skickas till Sveriges alla flyktingboenden. Milk har stått för kampanjidé och produktion.

De senaste två veckorna har kampanjen fått internationellt gemomslag. Enligt byrån har personer som arbetar med flyktingar i flera städer, bland annat Karlstad och Växjö, hört av sig och berättat att de kommer arbeta med Inner Peace-materialet. Som första region kommer Västra Götaland och projektet Hälsa i Sverige arbeta med kampanjen och få den att den att nå fler behövande.

– Det finns ingen quick fix som kommer sudda ut alla de problem som en människa på flykt utsätts för. Men för några kanske Inner Peace kan vara ett viktigt första steg och verktyg på vägen mot att bearbeta det trauma man tvingats gå genom, säger Anders Malm copywriter på Milk i en kommentar.

På kampanjsidan kan användaren välja på att ta klasserna på farsi eller arabiska. Syftet och ambitionen är att lindra psykiska bekymmer många nyanlända upplever och långsiktigt bidra till en bättre psykosocial miljö och dämpa oro under väntan på beslut om asyl.

En av dem som flytt till Sverige från Syrien är Ameer Mehtr. Han kom till Sverige i oktober 2015 och flydde till Europa genom att simma från Turkiet till Grekland. Han hittade Yogobe och anser att yoga kan vara ett verktyg på vägen mot det nya livet.

– Livet i ett flyktingläger är tufft. Man har inget att göra och framtiden är väldigt osäker. Jag tror att det här projektet kan göra skillnad för de som kommer hit. Det är bra att klasserna ligger på nätet för då kan man träna när man orkar och vill, säger Ameer Mehtr i en kommentar.

Arbetsgrupp
Milk: Copywriter: Anders Malm, Julia Gillgren Art director: Gunnar Skarland, Kristofer Salsborn, Malin Saarinen Projektledare: Anna Reynold

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev