Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Överger traditionell annonsering – tripplar budgeten på Facebook

Publicerad: 7 februari 2018, 13:37

Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Foto: Pressbild

Inet sätter ner foten: det är slutannonserat i traditionella medier. Från och med i år går de helt och hållet över till digital annonsering och ökar samtidigt marknadsföringsbudgeten med cirka 60 procent.


Ämnen i artikeln:

FacebookAnnonseringYoutube

Inet är ett företag som säljer datorer och tillbehör på nätet samt i fysiska butiker. Från och med årsskiftet har de bestämt sig för att helt överge traditionell annonsering. Istället flyttas en stor del av pengarna över till digitala medier. Fokus ligger primärt på Facebook, Instagram, Adwords, mail, display och pre-rolls på Youtube.
– Det är enkelt att få bra räckvidd med digital annonsering, alla kollar mobilen hela tiden. Vi arbetar datadrivet och med ett Customer Life Cycle-system som hjälper oss hitta attraktiva erbjudande till varje enskild kund. All information vi får används till att fortsätta utveckla köpupplevelsen, säger Johan Wahlberg, marknads- och försäljningschef på Inet, i ett pressmeddelande.

Särskilt effektivt har det varit att annonsera på Facebook. Därför tripplar Inet sin budget på plattformen till i år.
– Resultaten är direkta och tydliga, vi får både feedback och värdefulla data om kundernas önskemål. Vi sköter hela marknadsföringsprocessen inhouse, från annonsproduktion till analys, just för att vara nära kunderna och snabbt kunna agera på ny information, säger Johan Wahlberg.

Utöver att stärka sin e-handel vill Inet bygga kännedom i Stockholmsregionen.
– I Stockholm har vi generellt lägre kännedom än i Göteborg och vi ser stora möjligheter att öka marknadsandelen med geografiskt riktad digital marknadsföring. Lika service och villkor oavsett var man bor eller handlar värderas högt av kunderna, vi gör ingen skillnad på butik eller webbshop.

Inet omsätter drygt 700 miljoner kronor och har investmentbolaget Creades som huvudägare.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FacebookAnnonseringYoutube

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.