Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Persbrandt startar egen kanal – i Mikz

Publicerad: 1 april 2015, 10:50

Skådespelaren Mikael Persbrandt har under åren haft en ambivalent inställning till media och journalister. Nu gör han som Zlatan Ibrahimovic och startar två kanaler i appen Mikz.

Ämnen i artikeln:

MikzMikael Persbrandt

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


På Mikz kommer Mikael Persbrandts kanaler består av huvudkanalen "I AM" där han kommunicerar direkt med fansen och följarna och underkanalen "ME TOO" som   samlar hans flöden från Facebook, YouTube och nyheter från hans management.  

– Om jag vill berätta något, så är det här. Om jag vill dela något, så är det här. Om jag drömmer, skrattar och gråter, så är det här. Om "jag är" mitt liv i konsten, teatern, filmen, måleriet, racingen och äventyret, så är det här ni får veta det först. "I AM" for you, säger Mikeal Persbrandt i ett pressmeddelande.

Det är främst idrottsprofiler som Zlatan Ibrahimovic, Marta Viera da Silva, Lionel Messi och Alexander "The Mauler" Gustafsson som anslutit sig till Mikz, appen som ägs av affärsmannen Dan Olofsson. Appens vd Istvan Beres är nöjd med det senaste förvärvet.  

– Vi erbjuder vad Mikael efterfrågar, en plattform där han kan kommunicera på sina egna villkor, där informationen kommer direkt från honom själv utan att passera mediefiltret som ofta förvränger budskapet, säger han i en kommentar.

Skådespelaren har varit i flera konflikter med kvällstidningarna under karriären. 2006 fällde Mikael Persbrandt Expressen och tidningens dåvarande chefredaktör Otto Sjöberg för förtal för att ha publicerat felaktiga uppgifter om att skådespelaren befann sig på ett behandlingshem för alkoholförgiftning. Tidigare i år klandrades samma tidning av Pressens Opinionsnämnd efter att ha publicerat en film där skådespelaren syns dra i sig kokain.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev