Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Petter gör reklam för Lärarförbundet

Publicerad: 11 juni 2014, 07:54

Hiphop-artisten Petter hjälper Lärarförbundet att hylla Sveriges alla lärare i en ny kampanj.


Ämnen i artikeln:

Petter Alexis Askergren

Lärarförbundet  lanserar en hyllningsfilm till Sveriges alla lärare. Till sin hjälp tar de artisten Petter som flera gånger har uppmärksammat lärarnas situation via sociala medier.

– Det är helt bisarrt och omdömeslöst hur länge vi förbisett den här viktiga yrkesgruppen. Lärare spenderar stor tid med våra barn och jag tror det är så enkelt att en lycklig, glad och uppskattad lärare är lika med en jävligt bra lärare. Vem vill att ens barn ska mötas av en lärare som mår dåligt? Om vi inte ser över lärarnas situation och arbetsförhållanden kommer vi stå inför ett fullständigt sammanbrott om sex år, säger Petter i en kommentar.

Lärarförbundet driver kampanjen "Skolan först" fram till valet i september och nu vill man med hjälp av lärarfilmen få föräldrar att stanna upp och tänka på vad lärare egentligen gör.

– Tyvärr står vi inför en mycket allvarlig situation. Om bara sex år beräknas det saknas 43 000 lärare. Fler måste vilja bli lärare. Att vara lärare är ett fantastiskt uppdrag men samhället, politikerna, måste inse att lärarna inte värderas tillräckligt högt. Det är därför unga väljer bort lärarbanan och det är en stor förlust för hela samhället, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén i en kommentar.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Petter Alexis Askergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.