Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Petter startar vinsajt med DN-expert

Publicerad: 3 april 2017, 07:12

Foto: Jan Malmström

Rapparen Petter startar vinsajten vinos.nu tillsammans med Dagens Nyheters vinexpert Alf Tumble.


Ämnen i artikeln:

Titan TelevisionPetter Alexis Askergren

Rapparen Petter Alexis Askergren har ett väldokumenterat intresse för mat och dryck. För några år sedan startade han restaurangen Käk och den sommelier-utbildade rapparen har även tagit fram vinserien "P.Lex" tillsammans med The Wine Team.

Nu startar han vinsajten vinos.nu tillsammans med Dagens Nyheters vinexpert Alf Tumble, utsedd till årets dryckesprofil 2016. De har tidigare släppt boken "Vin så funkar det".

– Vin är kul! Inte svårt och det är roligt att lära sig, det vill vi att fler ska upptäcka. Vi upplever att alla andra forum för vin är högtravande och snarare exkluderande än inkluderande. Det vill vi ändra på, säger Alf Tumble.

Fokus på sajten kommer att ligga på rörligt material där de två profilerna går igenom grunderna inom vinkunskap.

– Det kan vara allt från hur man smakar på ett vin till vilket som är den bästa dryckeskombon till marängsviss. Högt och lågt. Vi river ner det högtravande, säger Petter.

Materialet på sajten, som produceras i samarbete med Titan, följer samma vinjetter som i boken "Vin så funkar det".

– Vi kommer också att bjuda in gäster och få med dem på vinsnacket medan vi lagar mat och käkar ihop. Då handlar det mer om att sätta mat till vinet än tvärt om vilket annars är vedertaget, säger Alf.

Sajten lanseras idag, 3 april.

– Vinos.nu och samarbetet med Alf och Petter ligger helt i linje med Titans ambition att vidga vår affär och jobba med starkt kvalitativt innehåll i andra media och på andra plattformar än traditionell TV. Med erfarenheterna från vinos kommer vi kunna stärka kvalitet och innehåll i våra andra digitala projekt, säger Anders Knave, VD på Titan.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.